Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nesten 11.000 lyn-nedslag på Østlandet

Lynes slo ned nesten 11.000 ganger torsdag og natt til fredag. Tordenværet strakk seg fra Hallingdal til svenskegrensen.

Det begynte i 16-tiden torsdag ettermiddag. Fram til klokka 4 natt til fredag slo lynet ned nesten 11.000 ganger. Det skjedde på Østlandet. Tordenværet strakte seg fra Hallingdal i vest til svenskegrenen i Østfold.

Uværet beveget seg østover. Tidlig fredag morgen dro det over grensen til Sverige. Det viser kartet over lyn-nedslagene fra Meteorologisk institutt.

Noen hundre boliger ulike steder på Østlandet mistet strømmen. Det var som følge av uværet. Men strømmen kom fort tilbake. I Oslo starter det kraftige lyn- og tordenværet omtrent klokka 23.

– På Vinderen i Oslo måtte tre barn til sjekk på legevakten. Det var etter at lynet hadde slått ned like i nærheten av dem. De campet ute, forteller Vidar Pedersen til nyhetsbyrået NTB. Han er operasjonsleder i Oslo-politiet.

Lynet slo ned i to eneboliger i Bærum. Men ingen ble skadd. I en bolig på Bærums Verk løsnet listverket i huset etter lyn-nedslaget. Det melder avisa Budstikka.