Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nesten ingen er smittet i butikker og restauranter

Over 3.000 butikker og serverings-steder måtte stenge i Oslo forrige uke. Men veldig få er smittet på slike steder hittil i år.

I Oslo-området måtte over 3.000 butikker og serverings-steder stenge. Det skjedde forrige uke. Men nesten ingen er smittet på slike steder hittil i år. 

Det er nesten ikke meldt om smitte på serverings-steder. Det viser tall som avisa Aftenposten har sjekket. De er over smitte-sporing og smittevern-tilsyn i Oslo siden nyttår.

– Selv om vi har veldig rare tilstander i landet nå, forventer vi at beslutninger er forståelige. Vi er ikke eksperter på smittevern. Men vi snakker daglig med bransjen. Veldig mye tyder på at det ikke er mye smitte, sier Bjørn Næss. Han er administrerende direktør i Oslo Handelsstands Forening.

Victoria Marie Evensen er byråd for næring og eierskap. Hun forstår at bransjen reagerer. Hun sier byrådet må forsøke å bremse Oslo-folks reising. Og at det er årsakene til at de måtte stenge.

– Vi vet at viruset trives der folk møtes. Og at det trives særlig godt inne, sier Evensen. Hun ber alle treffe færrest mulig.

Alle butikker er stengt i Oslo. Det er med unntak av matbutikker, bensinstasjoner, apoteker, blomsterbutikker og Vinmonopolet. Alle serverings-steder er også stengt. Det vil vare til etter påske. 

Lillestrøm, Lørenskog og Ullensaker har de samme reglene som Oslo.