Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nestleder siktet for voldtekt

Venstres første nestleder er siktet for voldtekt. Helge Solum Larsen skal ha voldtatt en 17-åring natt til søndag.

Helge Solum Larsen er siktet for å ha voldtatt en 17 år gammel jente. Voldtekten skal ha skjedd i Suldal natt til søndag. Det var under partiets fylkesårsmøte. Larsen sier de hadde sex, men at det var frivillig. Det melder NRK. Det skal ha skjedd i forbindelse med et nachspiel, skriver avisa Dagbladet.

– Vi har fått en anmeldelse om voldtekt. Vedkommende er nå siktet for voldtekt, sier politiadvokat Elisabeth Rød til avisa Dagbladet. Hun jobber i Haugaland og Sunnhorland politidistrikt.

Det var jentas venninner som fant 17-åringen. De kontaktet andre i partiledelsen. De hjalp henne til voldtekts-mottaket i Stavanger.

Helge Solum Larsen er partiet Venstres 1. nestleder. Han var spådd en stor karriere i politikken. Nå har han sluttet i alle verv i partiet. Han er sykmeldt og lagt inn på sykehus.Det fortalte Per A. Thorbjørnsen på en pressekonferanse tirsdag. Han er gruppeleder i Stavanger Venstre. Ordfører Gro Skartveit i Finnøy i Rogaland overtar som leder av Venstres fylkestingsgruppe i Rogaland.

Venstreleder Trine Skei Grande har snakket med 17-åringen. Hun sier partiet har gjort alt for å ta vare på henne.

– Jeg fikk vite om dette søndag morgen. Vi gjort alt vi kan for å gi denne jenta legehjelp, juridisk hjelp og all den omsorgen vi kan, sier Grande til nyhetsbyrået NTB.

Advokat Inger Marie Sunde forsvarer Larsen.

- Han er innlagt på sykehus og trenger ro. Jeg ønsker ikke å kommentere noen sider av saken, sier Sunde til Dagbladet.