Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nora og Jakob var de mest populære navnene i 2020

Flest jenter fikk navnene Nora, Ella og Emma i 2020. Jakob, Emil og Noah var de mest populære navnene blant gutta.

416 jenter fikk navnet Nora i fjor. På andreplass er navnet Emma. Det fikk 362 jenter. Ella ligger som nummer tre. Tallene kommer fra Statistisk sentralbyrå.

Nora var også toppnavn i 2012 og 2014. Det kom på andreplass i 2019. Det er det tredje mest brukte jentenavnet etter årtusen-skiftet. De to mest brukte er Emma og Sara.

Nora var det mest populære jentenavnet i sju fylker. Navnet er en kortere form av navnet Eleonore. Nora var lite brukte mellom 1940 og 1980. Men de siste årene har navnet fått en oppsving, sammen med andre jentenavn som slutter på bokstaven «a».

Hele 54 prosent av jentene som ble født i fjor, fikk et navn som slutter på «a».

422 gutter ble hetende Jakob eller Jacob i fjor. Dette var også det mest populære guttenavnet i 2019 og i 2017. Navnet har vært på topp 10-listen siden 2013.

Emil var nest mest populært blant guttenavnene. Noah eller Noa er på tredjeplass på statistikken. Både Emil og Noa var mer populære i 2020 enn året før.

Jakob ble mest brukt i hele landet i fjor. Likevel er det bare i Rogaland navnet topper statistikken.

I Oslo topper Mohammed i ulike skrivemåter statistikken. Filip er mest brukt i Innlandet og Viken. William er på topp i Troms og Finnmark. Emil er på topp i Agder, Trøndelag og i Nordland.

Også når det gjelder jentenavn er det litt variasjon mellom fylkene. I Oslo topper Maja foran Sofia og Iben. I Viken er Olivia på topp. Tiril er på andreplass i Innlandet. Anna ligger som nummer to i Møre og Romsdal.

I 2019 var det jentenavnene Emma, Nora og Sofie som toppet statistikken. På guttesiden var det navnene Jakob, Lukas og Filip som var mest populære.

De ti mest populære jentenavnene i 2020 var Nora/Norah, Emma, Ella, Maja/Maia/Maya, Olivia, Emilie, Sofie/Sophie, Leah/Lea og Sophia/Sofia, Ingrid.

De ti mest populære guttenavnene i 2020 var Jakob/Jacob, Emil, Noah/Noa, Oliver, Filip/Fillip/Phillip/Philip, William, Lucas/Lukas, Liam, Henrik og Oskar/Oskar.