Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nordmenn mener fartsgrensene i landet er høye nok

Over sju av ti nordmenn mener fartsgrensene i Norge er riktige eller burde vært lavere. Det viser en ny undersøkelse fra Trygg Trafikk.

Undersøkelsen viser at 64 prosent mener fartsgrensene er gode som de er. 8 prosent mener de burde vært lavere på mange veier. 72 prosent ønsker ikke at fartsgrensene skal heves noe mer.

– Dette viser at de fleste mener at det går fort nok på norske veier. Det er en klar sammenheng mellom fart og ulykker. Vi er glade for å se at flertallet ser dette. Det sier Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Samme undersøkelse i fjor viser at færre ønsker høyere fartsgrenser i 2020, sammenlignet med 2019. Da ønsket 37 prosent høyere grenser. I år ønsker 25 prosent høyere grenser.

Av dem som ønsker høyere fart, er 32 prosent menn, mens 18 prosent er kvinner. Aldersmessig er det flest som ønsker seg høyere fart i gruppen mellom 45 og 59 år.

– Godt voksne menn har lenge vært de som har hatt mest ulykker i trafikken. Derfor er det litt betenkelig at det er så mange eldre menn som ønsker høyere fartsgrenser, sier Johansen.