Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norge skal sende skip så raskt som mulig

Skipet fra Norge som skal redde liv i Middelhavet kommer raskere. Regjeringen har fått kritikk for å bruke for lang tid.

Krisen i Middelhavet har fått verdenssamfunnet til å reagere. Men de får kritikk for å bruke for lang tid. Tusenvis av mennesker er allerede døde. De flykter over Middelhavet i båt for å komme til Europa. 1.750 mennesker er antatt døde bare i 2015.

I helga døde trolig 800 mennesker da båten de satt i sank utenfor kysten av Libya. 28 i båten overlevde. Blant dem kapteinen, som kan bli siktet for massedrap.

Norge skal sende skip til Middelhavet. Det skal være med å redde liv. Det ble sagt at skipet skulle være på plass innen 1. august. Men nå sier regjeringen at det skal sendes så snart som mulig.

– Norge er kommet altfor sent. Nå har statsministeren og regjeringen endelig tatt de klare signalene fra de andre partiene på Stortinget. Og det er bra, sier leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre til nyhetsbyrået NTB.

Statsminister Erna Solberg har sagt at 1. august var et ønske fra Den europeiske union (EU). Men nå har regjeringen funnet ut at de ikke trenger å følge de vanlige lovene i denne saken. Derfor kan skipet sendes raskere.

LES MER HER: – 1.750 flyktninger har druknet

LES MER HER: 800 døde i Middelhavet

LES MER HER: Båt med 300 folk synker i Middelhavet

LES MER HER: – Dette kan ikke fortsette

LES MER HER: Slutter å lete etter druknede flyktninger