Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norsk kvinne smittet med ebola

En norsk kvinne er smittet med viruset ebola i Sierra Leone. Kvinnen blir flydd til Norge for behandling. Flyet hennes lander tirsdag morgen.

En norsk kvinne er smittet med viruset ebola. Hun fikk diagnosen søndag. Kvinnen jobbet for hjelpe-organisasjonen Leger Uten Grenser i Sierra Leone. Kvinnen blir flydd hjem til Norge for å få behandling. Flyet med kvinnen skal lande i Norge tirsdag formiddag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: – Ebola kan spre seg til Europa

Det er et spesielt fly som er leid inn fra USAs utenriks-departement. Det skriver kanalen NRK. Flyet kan bare ta én pasient om gangen.

Kvinnen skal fraktes rett til Ullevål sykehus i Oslo. Legene sier det vil ta to uker å finne ut om en pasient med ebola blir frisk.

– Men vi tar én time av gangen i slike tilfeller, sa Dag Kvale til nyhetsbyrået NTB. Han er leder for avdelingen for infeksjoner ved sykehuset.

LES MER HER: – Ebola sprer seg med skremmende fart

 

Det finnes ingen vanlig medisin mot ebola. Men sykehuset sier de kan prøve behandling som ikke er testet på mennesker før.

Statsminister Erna Solberg mener det norske helsevesenet er godt forberedt. De har øvd på å behandle folk som er smittet med ebola. Det skriver avisa Dagbladet.

– Jeg mener det ikke er grunn til å bekymre seg for at viruset skal spre seg, sier Solberg.

LES MER HER: 20.000 kan få ebola