Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norske elever best i matte

Tall og regnestykker. Det er norske elever i 5. klasse best på i Norden.

– Dette viser at mye går bra i norsk skole. Norske lærere gjør en jobb vi kan være stolte av, sier Torbjørn Røe Isaksen. Han er kunnskapsminister.

Norske 5. klassinger har vært med på elevundersøkelsen TIMMS. Den var i fjor. Denne viser at norske elever på ungdomsskolen gjør det middels godt både i matematikk og naturfag. Men de er best av de nordiske landene, skriver nyhetsbyrået NTB.

Til sammen 57 land deltar i de to undersøkelsene TIMSS og TIMSS Advance. Testene gjennomføres hvert fjerde år. De måler hva elevene kan i matematikk og naturfag. Testene er laget for 4., 5., 8., 9. trinn og 3. året på videregående,

I Norge har 140 barneskoler og 144 ungdomsskoler vært med. Undersøkelsen viser også at få norske elever velger matematikk og fysikk det siste året på videregående skole.

– Vi tar alvorlig at så få velger realfag på høyt nivå, sier Isaksen.

Men dette er ikke de eneste skoletestene som kommer. 6. desember blir resultatet fra PISA-testen kjent. Den måler hva elevene kan i lesing, matematikk og naturfag. Den testen er gjort blant 15-åringene i 72 land. Elevene er også målt på nasjonale prøver. Resultatet for 5. klassingene blir kjent torsdag.