Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norske menn gjør mest husarbeid

Norske menn er flinkere enn menn i mange andre land til å gjøre husarbeid. Det viser en internasjonal undersøkelse.

Norske kvinner kan være ganske fornøyde med mennene sine. I hvert fall i forhold til kvinner i mange andre land. Norske menn gjør nemlig mest husarbeid i forhold til menn i andre land. Organisasjonen OECD har laget en undersøkelse. Den viser hvor mye tid kvinner og menn bruker på ubetalt arbeid som husarbeid og handling av mat.

Mennene som gjør minst husarbeid bor i Japan. Japanske menn bruker i snitt 62 minutter per dag på arbeid i hjemmet. Konene til de japanske mennene bruker 300 minutter per dag. Det er akkurat 5 timer per dag.

Norske menn bruker 180 minutter per dag. Norske kvinner bruker 210 minutter per dag. Det betyr at det fortsatt er kvinnene som gjør mest husarbeid i Norge. Men norske menn er flinke til å hjelpe til, når Norge sammenlignes med andre land.

Tyrkiske kvinner mest tid på ubetalt arbeid i hjemmet. De bruker 377 minutter per dag. Det er 6 timer og 17 minutter per dag.

Norske kvinner bruker mest tid av alle kvinnene i undersøkelsen på fritids-aktiviteter. Det er for eksempel hvile og underholdning. Norske kvinner bruker 367 minutter per dag på slike aktiviteter. Det er litt mer enn britiske kvinner, som bruker 339 minutter per dag på fritids-aktiviteter.

OECD består stort sett av land i Europa og Nord-Amerika. I tillegg er Japan, Sør-Korea, Australia, New Zealand, Mexico, Israel og Chile med i organisasjonen.