Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norske Ommund savnet i Frankrike

Siste livstegn fra studenten Ommund var et bilde av hybelen han sendte til familien. Han er savnet i Frankrike.

22 år gamle Ommund Veim Eikje er savnet i Frankrike. Studenten fra Tysvær i Rogaland sendte et bilde til familien sin 31. august. Det viste innsiden av hybelen han hadde skaffet seg i byen Avignon. Det sier 22-åringens onkel Ove Eikje til avisa VG. Siden har ingen hørt fra Ommund. Ommunds far er i Frankrike og leter etter sønnen.

Bildet av hybelen ble sendt med bildedelings-tjenesten Snapchat. Der forsvinner som regel bildene etter få sekunder. Familien har ikke lenger tilgang til bildet Ommund sendte.

30. august hadde familien fått beskjed om at han hadde fått seg et sted å bo. På universitetet i Avignon skal Ommund ha fortalt navnet på gaten hybelen ligger i.

– Faren prøver å finne hybelen. De tror de har funnet gaten. Men det kan være en vanskelig jobb å finne hybelen. Det er veldig interessant hvis de finner ut hvor han har leid, sier Eikje.

De siste gangene Ommund tok ut penger fra kontoen sin, skjedde 30. og 31. august. Det har politiet fortalt familien til Eikje. Han forteller at de to uttakene stemmer overens med at han har fått tak i en hybel.

– Det første uttaket var et større beløp. Så det kan jo stemme med at han har fått tak i en hybel. Og at han vil betale forskudd eller depositum. Det siste uttaket var i en interiørbutikk, sier Eikje.

Ommund Eikje skal ha vært vant med å reise. Han har blant annet vært i USA på egen hånd flere ganger. Han er tilknyttet Universitetet i Bergen. Han reiste til Frankrike for å studere språk.