Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nye muligheter for studieplass

Ingen hadde 70 fag på førsteplass i første runde av årets Samordna opptak. Fredag legges ledige studieplasser ut på nytt.

I april var det frist for å søke studieplasser ved Samordnet opptak. Studenter har inntil 1. juli kunnet bytte om på plassene. Ledige plasser legges ut igjen på fredag, skriver nyhetsbyrået NTB.

Flest studenter har søkt utdanningen som siviløkonom på Norges Handelshøyskole i Bergen og jusstudiet ved Universitetet i Oslo.

72 studiefag var det ingen som hadde som førstevalg. PLassene var fordelt ved 28 lærersteder. Det gjaldt blant annet Havbruk ved Universitetet i Nordland, industriell elektronikk ved Høgskolen i Narvik og bachelor i menighetspedagogikk ved NLA Høgskolen. Det viser en oppdatert statistikk som NTB har fått oversendt.

Årsaken er blant annet at enkelte studier ikke blir tilbudt hvert år. Noen studier har også blitt slått sammen med et annet, påpeker Samordna opptak.

Høgskolen i Staffeldtsgate og Mediehøgskolen Gimlekollens er blitt en del av NLA Høgskolen i januar. De fikk derfor mange flere søkere enn før.