Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nye regler ga mindre fravær på skolen

Elevene er mindre borte fra videregående skole. Fraværet har gått ned med 20 prosent siden en grense for fravær ble innført.

Fraværet i videregående skole har gått ned med 20 prosent siden 2016. Da kom en grense for hvor mye elevene fikk være borte fra skolen.

Det viser en ny rapport fra forsknings-stiftelsen Fafo, ifølge avisa VG. I snitt var elever videregående rundt 20 prosent mindre borte fra skolen etter at grensa ble innført. Det tilsvarer 15 timer i året.

– Diskusjonen om vi skal ha en grense for fravær, kan nå avlyses. Det viser innholdet i denne rapporten. Men vi må diskutere hvordan vi kan følge opp utsatte elever bedre, sier Jan Tore Sanner til avisa. Han er kunnskapsminister.

Det er forskjellig hvordan elever kutter i fraværet sitt. Det viser rapporten. De som var mest borte før, er de som har kuttet mest i fraværet sitt.

I 2016 innførte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen en ny regel. Elvene kunne ikke være mer en ti prosent borte fra skolen. Ellers kan de ikke få karakter i et fag. Da regelen kom, ble det store protester. Flere mente at elevene ville få mer stress. Dette bekrefter rapporten. Den viser at noen elever har større fare enn før for å ikke få karakter i fag. Det er på grunn av grensa for fravær.