Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nyter påsken på fjellet

Kongeparet og kronprinsfamilien har planer om ski og fjellferie i påsken.

Kongefamilien er glade i ski. I vinter har de fulgt flere mesterskap fra tribunene. Særlig kong Harald. Kongefamilien har sett verdens-mesterskapet (VM) i skiskyting i Oslo. De har også sett verdenscupen i langrenn og norges-mesterskapet (NM) på ski i Tromsø.

I påsken skal kongen og dronning Sonja få seg en tur til fjells.

– Kongeparet skal feire påsken i Sikkilsdalen som vanlig, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

Slottet vil ikke si om kongeparet skal ha med seg gjester i ferien.

Også kronprinsparet har planer om hytteferie. De skal i så fall til Uvdal, der de har egen hytte. Men først skal kronprins Haakon ut på ski.

Kronprins Haakon gikk sitt første Birkebeinerrenn i fjor. I år stiller han til start igjen i Rena lørdag. Han er ikke den eneste kongelige som liker å gå på ski. Også kronprins Frederik av Danmark stiller til start. Han har tidligere gått skirennet Vasaloppet i Sverige. De to får selskap av Pippa Middleton. Hun er søsteren til hertuginne Kate i Storbritannia.

I fjor gikk kronprins Haakon de 54 kilometerne på 3.36.12. Han ble nummer 440 i klassen for dem mellom 40 til 44 år. Familien hans var til stede og støttet ham. Dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit og barna sto langs løypa. Slottet vil ikke si om familien gjør det samme i år.