Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nytt forsøk på bortføring

En 15 år gammel jente skal ha blitt forsøkt dratt inn i en varebil. Det skal ha skjedd i Nord-Odal i Hedmark søndag ettermiddag.

Politiet frykter at det kan ha skjedd et nytt forsøk på bortføring i helgen. Det er meldt om flere slike hendelser på Østlandet de siste to ukene. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

En 15 år gammel jente har forklart at en hvit varebil fulgte etter henne. Det var da hun gikk langs fylkesvei 24 ved Bruvoll i Hedmark søndag ettermiddag. Bilen kjørte i retning Stange.

– Bilen kjørte forbi henne, og de prøvde å sperre veien for henne. De tok tak i henne og forsøkte å dra henne inn i bilen. Men hun klarte å rive av seg jakka og løp fra stedet, sier Vidar Pedersen til NTB. Han er operasjons-leder i Hedmark politi-distrikt.

LES MER HER: Nytt forsøk på å lokke barn inn i bil

Jenta bor i nærheten, og løp rett hjem etterpå. Moren hennes ringte med én gang til politiet for å varsle om hva som hadde skjedd.

– Det var to personer i bilen, de snakket engelsk. En av mennene hadde skjegg og bart. Den andre var glattbarbert. Begge hadde på seg svarte gensere, sier Pedersen.

Det er ikke kjent hva mennene sa til 15-åringen. Politiet sier at hun er fysisk uskadd, men oppskaket.

– Vi vil gjerne ha opplysninger fra publikum om denne bilen. Det er en hvit varebil. Vi vet ikke om den registrert i Norge eller ikke, sier Pedersen.

Torsdag ble en mann pågrepet og siktet. Det er etter et forsøk på bortføring i Drammen i Hedmark 21. september.

LES MER HER: To jenter forsøkt bortført

To kvinner skal ha blitt forsøkt dratt inn i to forskjellige biler fredag 21. september. Det skal ha skjedd med en times mellomrom på to ulike steder i byen. Torsdag ble en mann pågrepet og siktet. Det skjedde etter tips og beskrivelse fra en av kvinnene. Det skriver avisa Drammens Tidende.

Til sammen sju personer har de siste to ukene meldt til politiet at de har blitt forsøkt bortført. Det skal ha skjedd i Drammen, Bærum, Fet, Eidsvoll og Nord-Odal. Kripos ble lørdag bedt om å hjelpe de lokale politi-distriktene. De skal se om det er sammenheng mellom sakene.