Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Økonomi blir viktig i valgkampen

Arbeiderpartiet frykter at kommunene vil måtte kutte innen skole, eldreomsorg, rus og psykiatri. De varsler at økonomi blir en viktig sak i høstens valgkamp.

Arbeiderpartiet (Ap) samles torsdag til landsmøte. De gjør seg klar for kommunevalget til høsten. Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen ødelegger kommunenes økonomi. Kommunene får mindre inn i skatt. Ap mener at regjeringen må sørge for at kommunene ikke taper på dette. Ellers frykter partiet kutt innen skole, eldreomsorg, rus og psykiatri. Spørsmål om økonomi vil bli en stor sak i valgkampen, spår Støre ifølge nyhetsbyrået NTB.

Landsmøtet vil snakke om hvordan Ap kan vinne i storbyene. Menings-målingene er for tiden gode for Ap. Over 40 prosent sier at de støtter partiet.

På møtet skal partiet snakke om å droppe taxfree på flyplasser. De vil diskutere gratis skolemat. Og om narkomane bør få heroin av helsevesenet.

– Men de som deltar, er også svært opptatt av de sakene som blir viktige når vi går til valg til høsten. Det er saker som skole, barnehage og eldreomsorg, sier Kristine Kallset i Ap til NTB.