Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Onsdag kan vi få svar på hvordan hun døde

Politiet mener en 17 år gammel gutt kan ha drept Sunniva Ødegård. Onsdag kommer trolig den foreløpige rapporten om hvordan hun døde.

Natt til mandag ble 13 år gamle Sunniva Ødegård funnet død. Hun ble funnet ved en gangvei ved sitt hjem på Varhaug i Hå kommune.

Tirsdag ble en gutt siktet for drap. Gutten er 17 år gammel. Han skal sitte fengselet i varetekt i to uker. I fengselet har han brev- og besøkskontroll.

Gutten nekter for å ha drept Sunniva. Men han innrømmer å ha vært der Sunniva ble funnet.

Onsdag kommer trolig den foreløpige rapporten om hvordan Sunniva døde.

Politiet mistenker at gutten har gjort et innbrudd. Innbruddet skal ha skjedd i en barnehage søndag. Politiet tror ikke Sunniva så at mannen utførte innbruddet. De mener Sunniva gikk hjem senere på kvelden.

Morten Slettebø er politioverbetjent. Han forteller at de fikk meldinger om innbruddet klokka 22.40. Politiet skal ha vært på stedet klokka 23. Det skriver avisa Stavanger Aftenblad.

– Glasset på døren inn til barnehagen var forsøkt knust. Men inne i barnehagen var det ingenting som var borte. Det startet en alarm i barnehagen. Jeg tror personen som gjorde dette kan ha blitt skremt og løpt fra stedet, sier Slettebø.

Det tar rundt ti minutter å gå fra barnehagen til der Sunniva ble funnet.

Det var gutten selv som kontaktet politiet. Han fortalte at han hadde vært på stedet der Sunniva ble funnet. Han ga politiet en forklaring om hva han hadde gjort natt til mandag.

– Gutten har forklart at han var på stedet. Men vi ønsker ikke å si noe om hvorfor han var der, sier påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker til nyhetsbyrået NTB.

Ifølge avisa VG har to personer sett 17-åringen ved en kiosk. Kiosken ligger 200 meter fra barnehagen. En person som jobbet i kiosken sier hun så 17-åringen sykle forbi henne. Han syklet raskt mot stedet der Sunniva ble funnet. Den ansatte som jobbet i kiosken skal ha sett gutten klokken 22.30 søndag.

En time senere så en bekjent gutten. Gutten kom syklende. Da var han på vei i motsatt retning. Politiet skal ha hentet overvåkningsbilder fra kiosken. Det melder avisa VG.