Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ordfører og havnedirektør siktet

Ordfører Trude Drevland og havnedirektør Inge Tangerås i Bergen er siktet for å ha fått tjenester ulovlig.

Saken om en tur for Bergens ordfører Trude Drevland vokser. Drevland fikk en tur til Italia betalt av andre. Nå er ordføreren siktet for grov korrupsjon, skriver avisa Bergens Tidende.

Men politiadvokat Hedvig Øren ville først ikke si om det stemte at Drevland var siktet. Fredag ettermiddag bekrefter politiet at Drevland er er siktet.

Også havnedirektør Inge Tangerås i Bergen er siktet for å ha fått tjenester ulovlig. Det sier Hordaland politidistrikt til avisa.

– Jeg kan si at Inge Tangerås er siktet for grov korrupsjon. Det er fordi hans advokat har snakket om dette til mediene, sier Øren til nyhetsbyrået NTB.

Drevland har fått mye kritikk. Hun ble fløyet i privatfly til Venezia i Italia i juni i fjor. Ordføreren skulle være med da skipet «Viking Star» ble satt på sjøen. Regningen betalte cruisereder Torstein Hagen. Senere ble det også kjent at Drevland hadde takket ja til et cruise fra Istanbul i Tyrkia med skipet. Men Drevland avlyste turen. Det skjedde etter at mediene begynte å skrive om koblingen mellom henne og rederen.

Havnedirektør Inge Tangerås var med på privatflyet til den italienske byen. Politiet fikk vite dette da de undersøkte saken om Drevland nærmere.

Tangerås skulle egentlig snakket om en designplan i havnevesenet fredag. Men dette ble droppet rett før det skulle startet, skriver Bergens Tidende.

Drevland ble først sykmeldt. Hun har senere søkt om ikke å jobbe mens saken granskes. Ordføreren var heller ikke med i valgkampen for partiet Høyre. Høyre tapte mange plasser i bystyret i Bergen. Flere eksperter mener at granskningen er en av årsakene.

LES MER HER: Tar pause i jobben