Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Oslo må betale mer for OL

Oslo skal betale mer dersom det blir OL i byen i 2022. Det er avtalen med Kulturdepartementet.

Oslo kommune og Kulturdepartementet er enige om hvem som skal betale hva for et OL. En gruppe i Oslo vurderer å søke om å få arrangere De olympiske vinterleker (OL) i 2022.

Byrådet i Oslo sendte ut en pressemelding onsdag. Der står det at de har forhandlet med departementet. Byrådet mener at de uansett vil bruke penger på en del av prosjektene.

– Da er det også naturlig at Oslo tar en betydelig del av regningen, sier byrådsleder Stian Berger Røsland i pressemeldingen.

Det er dyrt å arrangere OL. Derfor trenger Oslo også en garanti fra staten om hva de betaler. Det er fordelingen i en slik avtale som nå er klar. Fortsatt har ikke politikerne bestemt om de vil si ja til en slik garanti, og dermed si ja til OL.

Oslo kommune vil betale for kostnader til trikk, bane, buss og andre investeringer i samferdsel. Kommunen skal også betale for nye idrettsanlegg slik det er foreslått av Idrettstinget. Kommunen må blant annet også betale for kostnader med planer for bygging og lignende, skriver avisa Aftenposten.

Men det kan bli dyrere å arrangere OL enn det en trodde på forhånd. Kommunen må være med å betale på ekstraregningen sammen med staten, skriver nyhetsbyrået BTB

Med den nye avtalen krymper behovet for statsgaranti med 2,5 milliarder kroner.Opprinnelig anslo søkergruppen at de ville trenge 33,7 milliarder kroner i statsgaranti.

LES MER HER:IOK vil ha kongen og fri sprit

LES OGSÅ: Folket sier ja til OL