Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Oslo vil kreve gebyr for sparkesyklene

Oslo kommune starter å taue inn elsparkesykler som er parkert feil. Selskapene vil måtte betale i gebyr for å få dem tilbake.

Når Oslo kommune må taue inn elsparkesykler, har det hittil ikke vært noen følger for selskapene som leverer dem. Nå risikerer leverandørene en regning i posten. Det skjer når Bymiljøetaten i Oslo vet hva kostnaden for inntauingen blir, skriver Dagsavisen.

Torsdag skal samferdsels-minister Knut Arild Hareide møte representanter fra flere byer. Det gjelder Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Drammen. De skal snakke om elsparkesykler.

– Elsparkesykler gir et positivt tilskudd til mobilitet i byene. De er kommet for å bli. Samtidig viser erfaringene fra den siste tiden betydelige utfordringer. Det handler om sikkerhet for andre trafikanter, sa Hareide tidligere i uka.

– Både et stort antall person-skader og ulemper for sårbare grupper, gjør at vi har et behov for strengere regulering, fortsatte Hareide.

Fredag har han invitert aktørene som driver med utleie av elsparkesykler til møte. Samferdsels-ministeren sier at han ser fram til en god dialog for å finne løsninger.

I forrige uke ble det kjent at Oslo-politiet også vil ta opp problemet. Elsparkesyklene skal diskuteres på neste politiråds-møte. Der vil både politiet og ledelsen i kommunen være til stede.

Oslo legevakt har bedt om at disse syklene må sperres for bruk på natta. Mer enn halvparten av dem som skader seg på elsparkesykkel i hovedstaden, gjør det mellom klokka 22 og 07. Det opplyste legevakta til NTB.

I juli ble tolv personer alvorlig skadd i ulykker elsparkesykkel i Oslo. Ti av dem var påvirket av alkohol.