Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Over tusen skader etter uværet

Det er flere skader etter uværet Nina enn etter storflommen i høst. En familie måtte flykte ut vinduet da deler av huset ble tatt av vinden.

Lørdag feide ekstremværet Nina inn over Vestlandet. Det var orkan styrke i vinden. Flyplassen Flesland ved Bergen måtte stenge. Tog måtte stanse og det ble store problemer på veiene. Vinden rev med seg tak, takstein, takplater, boder, naust og brygger. Den ødela båter og biler, skriver nyhetsbyrået NTB. Over 100 basestasjoner for mobil ble slått ut. Derfor slet mange med å ringe.

På Nattlandsfjellet i Bergen måtte en familie med en liten baby flykte. De måtte gå ut gjennom et vindu da stormen tok huset. Tak og vegger i leiligheten blåste bort.

– Vi fikk vinduet opp, klatret ut og løp i sikkerhet inn til naboen. Det så ut som en krigssone innenfor. Taket og veggene i leiligheten innenfor var blåst bort. Hele stuen er borte. Det er vann over alt, sier Thomas Bendiksen Dahlberg til avisa Bergens Tidende.

Uværet gikk videre til Sørlandet, Østfold og Vestfold. De fikk også kraftig vind, men ikke så ille som på Vestlandet.

Søndag hadde forsikrings-selskapene fått inn over tusen meldinger om skader. Finans Norge mener at tallet vil øke veldig. Mange får ikke telefon og internett til å virke. Derfor kan de slite med å få gitt beskjed til selskapene.

Forsikrings-selskapet Frende sier at de har fått inn over 100 meldinger om skader.

– Vi får langt flere skademeldinger enn nå enn etter flommen i høst, sier de til kanalen NRK. Flommen i høst var verst i Voss, Flåm og Odda.

I Mandal i Vest-Agder satt en familie og spiste da de hørte et brak i helgen. Taket på huset hadde delvis fløyet av. Deler av det havnet på veien og noe havnet oppe i et tre rundt hundre meter unna. Dermed regnet det inn i huset, og familien måtte flytte ut. Det skriver avisa Fædrelandsvennen.

I alt mistet 170.000 mennesker strømmen i helgen. Mandag morgen manglet fortsatt 7.500 hus på Vestlandet strøm.

LES OGSÅ: – Usikkert hvor uværet treffer