Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Pågrepet i Paris for voldtekter og grov vold i Oslo

En 35 år gammel rumensk mann er pågrepet i Paris i Frankrike. Han er mistenkt for grov vold og voldtekt av to eldre kvinner i Oslo.

En 35 år gammel rumener er arrestert i Frankrikes hovedstad Paris. Mannen er mistenkt for grov vold og for å ha voldtatt to eldre kvinner. Det skal ha skjedd i Oslo i vinter og i fjor sommer.

Mannen er nettopp pågrepet. Han er ennå ikke sendt til Norge, melder nettstedet DittOslo.

– Vi jobber nå med å få mannen utlevert til Norge, sier Hanne Kristin Rohde. Hun er politi-inspektør og leder seksjon for volds- og seksual-forbrytelser i Oslo politi-distrikt.

Hun sier politiet er glad for at mannen er arrestert. Hun sier han er veldig farlig.

Rohde regner med at det vil ta noen uker før mannen er på plass i Norge. Men hun tror det kan gå raskere dersom han sier ja til utlevering.

Mannen er siktet for å ha overfalt en 77 år gammel kvinne på Korsvoll i Oslo i vinter. I tillegg er mannen siktet for å ha voldtatt en 87 år gammel kvinne på Etterstad i Oslo i juli i fjor.

– Han er også siktet for grovt ran og et innbrudd i en bolig, forteller Rohde. Det kan også bli aktuelt å se om han kan ha gjort flere lovbrudd i Norge. Men Rohde sier de nå vil vente til mannen er avhørt.

35-åringen satt fengslet i Østfold for noen mindre alvorlige saker. Det var mens de to voldtektene ble etterforsket. Først den uken han skulle løslates ble det tatt en prøve av mannens arvestoff DNA. Mannen forsvant fra landet før denne ble analysert.

– Vi fant ting på stedene hvor overfallene skjedde. Dermed kunne vi lage en DNA-profil. Den viste seg å passe med denne mannen. Han ble så etterlyst nasjonalt og internasjonalt i juli, forklarer politi-inspektøren.

Forrige uke kom beskjeden om at han var pågrepet i Paris.

– Vi er veldig glade for at saken er oppklart. Vi har jobbet mye med etterforskningen, sier Rohde til avisa Aftenposten.

Det er foreløpig ikke klart hva slags forhold han har til Norge eller til Frankrike.

Den 77 år gamle kvinnen som ble overfalt på Korsvoll, ble funnet sterkt forslått. Hun ble funnet i nærheten av Korsvoll skole om kvelden 6. februar. Kvinnen var så skadd at det tok flere dager før hun kunne forklare seg for politiet.

Hun forklarte at hun ikke husket noe fra overfallet. Men en traktorsjåfør holdt på med brøyting i området. Han beskrev en mørkkledd mann. Han hadde sett at han fulgte etter kvinnen.

Mannen ble etterlyst med en tegning etter noen få dager.