Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Pasient drept med kniv

Pasienten som ble drept av en annen pasient, ble drept med kniv. De to var innlagt på en psykiatrisk institusjon i Oslo.

Tirsdag ble en pasient ved en psykiatrisk institusjon i Oslo drept av en annen pasient. Mannen ble drept med kniv. Politiet vet ikke hvordan drapsmannen hadde skaffet seg kniven. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det er relevant å stille seg spørsmål om hvordan han fikk tak i kniven. Vi vet ennå ikke svaret. Vi må se hva etterforskningen viser. Det sier politi-inspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politi-distrikt.

LES MER HER: Pasient drept av pasient

Hun sier at politiet har fått vite at det var en slåsskamp mellom de to pasientene. Det var før knivstikkingen. Begge to var innlagt med tvang på en avdeling for pasienter med psykose. Avdelingen hører til Ullevål sykehus.

Politiet ble varslet om drapet litt etter klokken 16.00 mandag. Mindre enn ti minutter senere var politiet på stedet.

– Da finner vi en mann som er knivstukket flere ganger. Vi får opplyst at det har vært en slåsskamp mellom to menn, sier Rohde.

Den skadde mannen ble hentet av ambulanse. Men han ble erklært død da han kom til Ullevål sykehus.

– Den døde er en norsk mann født i 1979. Den siktede mannen er opprinnelig fra Irak. Han kom til Norge sammen med familien i 1998. Da var han ti eller elleve år gammel. Han er nå siktet for forsettlig drap, sier Rohde.

Den siktede mannen er kjent av politiet. Men han har ikke tidligere dømt for alvorlig kriminalitet. Rohde sier at politiet har funnet kniven som ble brukt.

Motivet for drapet er foreløpig ikke kjent.

– Vi får nå vente og se hva den siktede greier å si til politiet om bakgrunnen for dette, sier Rohde.

Tirsdag ble personer som var vitner til drapet, avhørt. Politiet regner med å kunne avhøre den siktede onsdag.

– Det er en trist, men oversiktlig drapssak å jobbe med, sier politi-inspektøren.