Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Påsketrafikken er i gang

Trafikken blir stor på veiene i påsken. Allerede fredag ettermiddag var påsketrafikken i gang.

Regn med forsinkelser ut og inn av byene. Det gjelder når påsketrafikken starter. Stress og at folk ikke følger med kan fort føre til uhell i trafikken. Også opp og ned av fjellet vil trafikken bli stor. Det er når folk skal hjem etter påske. Været på fjellet kan også skifte fort. Det kan fort bli kolonnekjøring eller stengte veier på fjellet. Det er selv om Statens vegvesen som vanlig vil ha mange på jobb. Det sier Statens Vegvesen.

– Vi forventer at det begynner fra klokka 14.00. Det vil bli mer trafikk utover ettermiddagen. Det sier Pål Sundt Fredriksen ved Vegmeldings-sentralen på Østlandet til avisa Dagbladet.

Også lørdag drar mange ut på påskeferie. Det samme gjelder onsdag, dagen før skjærtorsdag. Men årets sene påske gjør at en del nok velger å dra til sjøen i stedet for fjellet. Likevel ser det ikke ut til å bli unormalt mye trafikk på veiene i Østfold, Vestfold og Telemark. Det sier Nils Jakob Aae fra Vegmeldings-sentralen til avisa Budstikka.

På Østlandet er det uansett ventet kø på E6. Det er ved Minnesund i Akershus. Årsaken er veiarbeid. Det blir trolig også kø på E16 fra Sandvika i Akershus. På Vestlandet kan det gå sakte ut fra Bergen. Det gjelder spesielt på E16 ved Trengereid og E39 ved Vågsbotten i Hordaland.

Folk som skal kjøre over fjellet bør bruke vinterdekk. Det er rådet fra Norges Automobil-Forbund.