Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Permittering kan bli brukt til å bli kvitt ansatte

Korona-viruset har ført til mange permitteringer. Djevat Hisenaj frykter at hotell- og restaurant-næringen bruker permitteringene til å bli kvitt fast ansatte. Hisenaj er avdelingsleder i Felles-forbundet.

Mange blir permittert på grunn av korona-viruset. Det betyr at de ikke får komme på jobb. Det kan være fordi firmaet ikke har nok å gjøre eller ikke tjener nok penger. Djevat Hisenaj er avdelingsleder i Felles-forbundet. Hisenaj frykter at hotell- og restaurant-næringen bruker permitteringene til å få bort faste stillinger.

– Ved tidligere virus og under finanskrisen har de kuttet. Hver gang har de kuttet årsverk av faste stillinger. De har erstattet de med deltid og midlertidige stillinger. Denne gangen skal vi være enda mer på vakt. Det sier Djevat Hisenaj til avisa Klassekampen.

Hisenaj leder Felles-forbundets avdeling Hotell og restaurant i Hordaland. Han har 1.600 medlemmer. Opp mot 90 prosent av dem er permitterte.

Hisenaj mener at man må passe på de få faste stillingene. I bransjen hotell og restaurant er det mye midlertidig-, innleid- og deltidsarbeid.

– Vi skal sette i gang nå og få ut informasjon til tillits-valgte. De må passe på hva de godtar og ikke godtar. Over halvparten i bransjen er ansatt midlertidig eller på deltid. Det er altfor uforutsigbart og kan ikke bli utvidet videre, sier Hisenaj.

Leder Merethe Solberg for Felles-forbundets avdeling for Hotell, restaurant og uteliv i Oslo og Akershus er enig med Hisenaj.

– Det de sliter med i Bergen, vil vi slite med i Oslo, Trondheim og så videre også. Vi stiller oss helt bak det Hisenaj frykter, sier Solberg.