Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Person skutt og drept

En eldre person ble drept i Sarpsborg natt til mandag. En eldre mann meldte seg selv for politiet etter drapet.

En mann er pågrepet for å ha skutt og drept en person. Drapet skjedde i et hus på Grålum i Sarpsborg. Både gjerningsmannen og offeret er i nær familie, og begge er over 70 år gamle. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Politiet ble varslet om drapet rett før midnatt tirsdag kveld. Det var mannen som skal ha skutt, som selv ringte politiet.

– Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Den antatte gjerningsmannen overga seg til politiet. Han sa selv at hadde gjort dette, sier operasjonsleder Lars Stenerød til NTB. Han jobber i Østfold politidistrikt.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om motivet for drapet eller hva som har skjedd.

Politiet har funnet våpenet som ble brukt. Den eldre mannen hadde lov til å ha våpen.

– Vi har jobbet med å varsle pårørende og har startet etterforskning. Etterforskningen vil vise om det var vitner til hendelsen, sier Stenerød.

Den eldre mannen er foreløpig ikke avhørt. Men politiet vil snakke med ham så snart det er praktisk mulig. Det opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet vil gjerne snakke med personer som kan ha informasjon om det som har skjedd. Kriminalteknikere har undersøkt drapsstedet i løpet av natten. Undersøkelsene vil fortsette onsdag. Det blir også en pressekonferanse om drapet.