Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Planlegger barnehjem for asylsøkere

Unge asylsøkere skal plasseres på et barnehjem i Afghanistan. Det jobber regjeringen med å få til.

Norge

Regjeringen har hatt en egen plan for unge asylsøkere fra Afghanistan. Politikerne har jobbet med å lage et omsorgsenter i hjemlandet. Det skulle ligge i Kabul, skriver avisa Aftenposten.

Justisdepartementet og folk fra norske myndigheter har sjekket rundt. Også ansatte ved ambassaden i Kabul har jobbet med saken. De har forsøkt å finne noen å samarbeide med. Det viser papirer som Aftenposten har fått tak i.

Sylvi lister er innvandringsminister. Hun sier at senteret skal ta imot asylsøkere som blir sendt ut med tvang fra Norge.

– Vi tvangsreturnerer ikke barn alene i dag. Men med et slikt senter kan vi gjøre det med dem som får avslag på søknaden om asyl. Det gjelder også for dem som får opphold i Norge midlertidig. Eller de skal sendes ut av landet når de er 18 år, sier Listhaug.

Norge samarbeider med Danmark om planene, ifølge Aftenposten.

Karin Andersen er stortingsrepresentant for Sosialistisk Venstreparti. Hun sier hun trodde regjeringen hadde lagt bort dette for lenge siden. Også Kristelig Folkeparti undrer seg over at regjeringen ikke har fortalt om dette.

Det har i høst vært en storpolitisk debatt om asylsøkere fra Afghanistan. Asylsøkere har blitt sendt tilbake når de har fylt 18 år. Men denne praksisen er stoppet inntil videre. Stortinget har bestemt at sakene til det de kaller oktoberbarna skal ses på om igjen.