Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet er uenige med Facebook

Vi har gitt politiet all informasjonen de trenger om Sigrid Schjetne, sier nettsamfunnet Facebook. Det er feil, sier politiet.

Politiet vil sjekke Sigrid Schjetnes profil på nettsamfunnet Facebook. 16 år gamle Sigrid har vært forsvunnet siden natt til søndag. Hun kom ikke hjem til familien på Østensjø i Oslo. Siden har flere hundre personer lett etter henne.

Har du sett Sigrid Schjetne? Ring politiet på telefonnummeret: 22 66 96 00.

LES MER HER: Tror det har skjedd noe kriminelt

Politiet tror de kan finne viktig informasjon på Facebook. De vil blant annet se om noen har truet 16-åringen. Eller om hun har avtalt å møte noen. Men Facebook vil ikke la politiet sjekke profilen. Det sa politi-inspektør Hanne Kristin Rohde torsdag.

LES MER HER: Politiet får ikke se hvem Sigrid har snakket med

Det mente Jan Fredriksson var feil. Han er Facebooks talsmann i Skandinavia.

– Vi ble overrasket da vi hørte at politiet ikke hadde fått informasjonen. Det kan hende det handler om at det har tatt litt tid å finne den informasjonen politiet trenger. Men nå skal de ha fått alt de har bedt om, sa Fredriksson, til nyhetsbyrået NTB.

Han sa at de plukket ut det som kan være viktig for politiet.

– Hvis politiet ikke har fått alt de trenger, håper vi de sier ifra, sa Fredriksson.

Men politiet mener at Fredriksson tar feil. De vil ha full tilgang til Sigrids profil. Det har de ikke fått, sier Rohde. Hun mener at politiet må se hva som er viktig informasjon, ikke de som jobber for Facebook.

– Det er ingen som ikke jobber tett på denne etterforskningen, som kan vurdere hva som er relevant informasjon, sier Rohde i en pressemelding.

Nå jobber politiet med å skrive en rettsanmodning. Den skal sendes til en domstol i USA. Politiet håper at domstolen bestemmer at de skal få informasjonen de trenger. Men Rohde frykter at det vil ta lang tid før de får svar.

Politiet ønsker blant annet Sigrids passord. Slik kan de se alt som har skjedd på profilen hennes. Men Facebook gir aldri ut passord, sier Fredriksson. Han sier at de likevel hjelper politiet dersom det er fare for at noe alvorlig kan ha skjedd.

– Jeg kan ikke forestille meg at Facebook vil holde tilbake noe informasjon i denne saken. Det er bare å ringe, sier Fredriksson til nettstedet nrk.no.

Politiet har sendt ut flere bilder av Sigrid. De håper det kan få flere til å huske om de har sett henne.

LES MER HER: Kamera-bilder av Sigrid kan bli vist i media

Politiet har fått 800 tips i saken, men ingen har sett Sigrid da hun gikk hjem fra venninna, skriver Dagsavisen. Det synes politiet er rart. Turen tar mellom 20 minutter og 30 minutter å gå. Nå lurer de på om hun aldri har begynt på veien hjem, men at hun har satt seg inn i en bil i stedet. 

Politiet har ikke gitt opp håpet om å finne Sigrid i live. 

– Mulighetene kan absolutt være til stede. Hun kan holdes fanget, innesperret ett eller annet sted. Men vi må også etterforske med tanke på at hun er drept, sa Hanne Kristin Rhode torsdag.