Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet mangler bevis

Politiet har etterforsket Tina-saken i to måneder. Fire personer er siktet. Men politiet mangler bevis for at de var i Stavanger da Tina ble drept.

Det skriver avisa VG.

En 36 år gammel mann er siktet i saken. Han er siktet sammen med fire andre personer. 36-åringen har snakket om drapet på et lyd-opptak. Det er ett av politiets viktigste spor. Der sier mannen hva som skal ha skjedd med Tina Jørgensen (20).

Politiet har etterforsket saken i to måneder. Men de mangler fortsatt bevis. Politiet har ikke klart å finne ut hvor de fire siktede var da Tina ble drept.

36-åringen er den eneste som har forklart seg i saken. Han skal blant annet sagt at han var hjemme hos Tina natten hun ble drept. Men det er ikke sikkert politiet kan stole på forklaringen. Noe av det mannen sier, er ikke logisk.

Torsdag tok politiet mannen med til stedet der de mener Tina ble drept. Etterpå ba Odd Rune Torstrup politiet om å løslate mannen. 

Tostrup er mannens advokat. Han mener politiet ikke har gode nok grunner til å holde mannen i varetekt.

– Jeg ber om løslatelse. Jeg kan ikke lenger se at det er skjellig grunn til mistanke for drap, sier advokaten til avisa VG.

Olav Sylte er advokaten til en annen av de siktede i saken. Han mener en psykolog må se på avhørene. Han tror 36-åringen kan ha gitt en falsk forklaring.

Tina Jørgensen forsvant den 24. september 2000. Hun ble funnet død i en kum. Det var like ved Bore kirke på Jæren.

LES OGSÅ: – Kan ha slått Tina med en stein

LES OGSÅ: Kvinne kan ha vært med på Tina-drapet

LES MER HER: Fire tatt for drapet på Tina