Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet måtte roe folk på Gardermoen

Mange fly tar av senere enn de skulle på Oslo lufthavn fredag. Politiet måtte roe sinte passasjerer på det som er en av de travleste dagene i året.

Fredag skal 90.000 personer reise ut fra Oslo lufthavn på Gardermoen. Mange skal på påskeferie. Men tåken kom inn over flyplassen på morgenen. Det skapte trøbbel. Mange fly måtte lette senere enn de skulle. Noen fly ble også droppet. Flere ble sinte.

Politiet måtte ringes for å roe ned passasjerer. Flyplassen vurderer om de må slutte å selge alkohol en stund.

Torsdagens kaos med mye snø gjorde at det var igjen en del passasjerer på Gardermoen. Mange hadde sovet på gulvet eller bagasjebåndene.

– Det er en del som har vært igjen siden torsdag, enten i avgangshallen eller på hotell. De prøver å komme seg hjem til påske, sier Joachim Wester Andersen til nyhetsbyrået NTB. Han er pressekontakt ved flyplassen.

Flyplassen måtte stenge rullebaner og taksebaner fullstendig i rundt to timer torsdag. Det måtte til for å klare å få brøytet. Årsaken var at det falt så mye snø på én gang. Dermed ble mange fly forsinket. Flere flyvninger måtte droppes. Fredag er været bedre. Men flyselskapet SAS måtte sende en del folk fra Stavanger til Oslo i buss.

Det er også noen problemer med flytrafikken ellers i landet. Blant annet har de stanset flere flyvninger fra Bodø i morgentimene.

LES OGSÅ: Snøen lager kaos