Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet skal bruke droner

Nå får politi over hele landet bruke droner i arbeidet sitt. Det skjer etter et vellykket pilot-prosjekt.

– Droner gjør at politiet raskere kan få oversikt. Dette er en del av det nye politiet. Ny teknologi skal bekjempe kriminalitet som hele tiden er i endring. Det sier Monica Mæland i en pressemelding fra Politidirektoratet. Hun er justis- og beredskapsminister.

Siden september 2019 har politiet i Agder, Trøndelag og Troms fått prøve ut droner. Alle anbefaler at droner bør bruker mer i politiet.

Agder, Trøndelag og Troms politidistrikt har siden september 2019 testet bruk av droner til ulike politiformål. Anbefalingene fra samtlige distrikt er at bruk av droner bør videreføres i politiet.

En evaluering viser at dronen var til nytte for politiets arbeid i 75 prosent av politiets oppdrag, sier Mæland.

– Derfor er det viktig at dette nå rulles ut i hele landet. For at kriminaliteten skal gå ned, må også respons-tiden ned. Da er verktøy som droner veldig viktig, sier justisministeren. Hun sier at nye politibiler også er på vei.

Dronene har blitt brukt til kommunikasjon på et åsted. I tillegg er dronene benyttet til søk, redning og andre oppgaver.

I hvert politi-distrikt skal det først utdannes seks operatører. Etter hvert skal rundt 100 politi-folk lære å håndtere droner.