Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet skal stoppe drikking i Oslos parker

Politiet skal stoppe folk som drikker alkohol i parkene i Oslo. Det sier leder for byrådet Raymond Johansen. Kommunen skal sette inn egne vakter i parkene.

– Vi kan ikke ha russetreff-aktige tilstander i Oslo nå. Det vi trenger er fest-vett, sa Raymond Johansen på en presse-konferanse tirsdag. Han leder byrådet i Oslo.

Oslo kommune kom med flere tiltak som skal bremse smitten med korona-viruset.

Samme dag hadde Johansen et møte med politiet.

– Det er ikke lov å drikke alkohol på offentlig sted. Politiet forsikret meg i dag om at de vil gripe inn mot dette. Den ølen du drikker i parken, kan bli svært dyr, advarer Johansen.

Det er ikke lov å drikke alkohol på offentlig sted. Det kan bety 2.500 kroner i bot. Men til vanlig pleier ikke politiet å gjøre noe med det. De prioriterer andre lovbrudd.

Oslo politi-distrikt skal bli strengere mot dem som bryter forbudet. Det bekrefter de.

– Dette vil være et tiltak for å forebygge smitte, skriver politiet i en presse-melding. De ber folk og de som arrangerer fester og andre ting, ta ansvar. De må følge drikke-forbudet, skriver politiet.

– Vi ser at når folk drikker alkohol, endres atferden. Fokuset på smittevern blir mindre og anbefalt avstand på én meter brytes, sier Harald Nilssen. Han er stabssjef i Oslo-politiet.