Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet stoppet ulovlig salg på Facebook

Fem personer fikk bøter på mellom 3.000 og 5.000 kroner. Det skjedde etter at to politifolk «patruljerte» litt på Facebook.

To politibetjenter så at det foregikk mye ulovlig på nettsamfunnet Facebook. Betjentene Lena og Kristine jobber i Trøndelag politidistrikt. De startet et prosjekt. De ville forsøke å stoppe ulovlige ting på Facebook. Det skriver Adresseavisen.

I flere grupper ble det solgt både alkohol og tobakk. Politiet satte seg et mål om at gruppene skulle stenge.

– Vi er selv på Facebook både privat og på jobb. Vi ser at det helt åpenbart er mye kriminalitet på sosiale medier, sier de to til avisa.

De sjekket Facebook i ledige stunder i to måneder. Da ble 16 personer anmeldt i gruppen «The Pentahouse». De ble anmeldt for ulovlig salg av tobakk og alkohol. På det meste hadde gruppen over 6.000 medlemmer. Flere av dem var under 18 år. Nå er gruppen borte.

I fem av sakene fikk de anmeldte bøter på mellom 3.000 og 5.000 kroner. Sju personer fikk påtale-unnlatelse. Mens én sak fremdeles etterforskes.

– Det er ulovlig å selge slike varer på sosiale medier. Det er de fleste klar over. Men de ble overrasket over at de ble anmeldt. Mange tror at politiet ikke ser dem når de er på sosiale medier. Men de skal vite at vi følger med også, sier Kristine.

Mange flere kunne ha blitt anmeldt. Politiet var mest opptatt av de som jevnlig la ut tilbud og de som solgte store mengder.