Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet synes de har fått for lite

Politiets Fellsforbund synes de får for lite penger på statsbudsjettet. Politikerne Siv Jensen og Trine Skei Grande er også misfornøyde med budsjettet.

Regjeringen har satt av 700 millioner kroner til politiet. Torsdag ble neste års statsbudsjett lagt fram. Likevel synes Arne Johannessen at det er for lite. Han er leder i Politiets Fellesforbund.

– Det blir penger til mer politi på Østlandet. Men det trengs flere politifolk i resten av landet også, sier han til nyhetsbyrået NTB.

LES MER: Gir 675 millioner kroner etter terror

Johannessen mener at regjeringen ikke har holdt det den lovet. Alle politifolk som nettopp var ferdig utdannet, skulle få jobb. Det gjaldt studentene som ble ferdige i 2010, 2011 og som blir ferdige i 2012.

Siv Jensen synes det er skuffende at politiet ikke får mer penger. Jensen er leder i Fremskrittspartiet (Frp).

– Det vil bli store problemer med å gi alle nye politifolk jobb, mener Jensen. Hun kan heller ikke forstå at regjeringen øker prisene på mat. De øker også skattene for kronisk syke. Det skriver avisen Aftenposten.

Også Trine Skei Grande er misfornøyd med budsjettet. Hun er leder i partiet Venstre (V). Grande kaller det for en skandale. Hun mener budsjettet ikke satser nok på kunnskap, forskning og høyere utdanning.

– Det finnes ikke en krone mer til flere gode lærere i budsjettet. Regjeringen har over flere år brukt for lite penger på forskning og høyere utdanning, sier Grande.

Partiet Høyre (H) er mer fornøyd.

– Regjeringen gir litt til alt. Men de satser for lite på de viktigste sakene, sier Jan Tore Sanner. Han snakker om økonomi for Høyre.

Sanner synes at regjeringen bør satse mer på skole og forskning.

– Høyre vil i sitt forslag til statsbudsjett gi mer penger til utdanning til lærere. Vi vil gi mer penger til forskning, sa Sanner.

LES OGSÅ: 10 millioner til funksjonshemmede

Neste år endres reglene for kontant-støtte. Det er penger foreldre kan få hvis barnet deres ikke går i barnehage. Fra 1. august kan foreldre ikke lenger få kontant-støtte for barn som er to til tre år gamle. Kristelig Folkeparti (KrF) er misfornøyd med at regjeringen kutter i kontant-støtten.

– Det vil bli flere fattige barnefamilier, mener Hans Olav Syversen i KrF.

Han sier at KrF også ønsket mer til eldre-omsorg og flere lærere i skolen.