Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet vil chatte med ungdom

Det skal bli lettere å anmelde spredning av sexvideoer. Nå vil politiet snakke med ungdom på nett.

Politiet planlegger en ny tjeneste på nett. Chatte-tjeneste skal gjøre det enklere for ungdom å anmelde spredning av sexvideoer.

Årets russ deler flere sexvideoer gjennom chatte-grupper på Facebook og Snapchat. Det skriver kanalen NRK. En av videoene skal vise grove bilder av sex på en russebuss.

Anne Katrin Storsveen jobber med digitalt politiarbeid ved Oslo politidistrikt. Hun sier til kanalen at svært få anmelder deling av slike bilder og videoer.

For å snakke med ungdom, planlegger politiet en ny chatte-tjeneste. Målet er at flere skal anmelde spredning av bilder og video. Tjenesten blir tilgjengelig gjennom Facebook Messenger. Politiet håper den blir klar før jul.

Storsveen sier det er viktig at politiet er på nett. Slik kan ungdommer som vil kontakte politiet, men som kanskje ikke tør, få en mulighet.

Politiet samarbeider med helsesøster Tale Maria Krohn Engvik. Hun er kjent på Snapchat som «Helsesista». Det har allerede virket, sier politiet. Samarbeidet går ut på at Storsveen kan bli koblet inn dersom Engvik får alvorlige henvendelser fra ungdommer.