Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet vil snakke med vitner og tips etter drap i Askim

Politiet ber om tips etter et drap i Askim. Christian Halvorsen ble søndag funnet skutt og drept.

Halvorsen døde av skuddskader. Det er svaret politiet har fått fra obduksjonen som er gjort. Men de har så langt ingen mistenkte i saken. Politiet mener likevel at folk som bor i Askim kan føle seg trygge.

– Vi mener at det er trygt i Askim. Det vi har av opplysninger i saken nå, gjør at vi tror folk ikke trenger å være redde, sier Agnes Beate Hemiø til nyhetsbyrået NTB. Hun er politi-inspektør i Øst politidistrikt.

John Christian Elden skal være bistands-advokat for de pårørende. Han sier det er en uvanlig sak. Han skal møte familien til Halvorsen fredag.

– Det var naturlig å si ja da jeg ble spurt om å hjelpe. Jeg håper jeg kan bidra med litt erfaring. Jeg vil se på saken sammen med dem for å se hva vi kan gjøre for å finne en løsning, sier han til Smaalenenes Avis.

Politiet vil fortsatt si lite om saken. Hemiø vil ikke si noe om mulige motiv for drapet eller om det kan være tilfeldig. Hun vil heller ikke si om de har funnet våpenet som er brukt til drapet. De er ferdige med å etterforske ute. Nå jobber de inne i mannens hjem.

Politiet etterforsker saken bredt, og vil holde flere muligheter åpne. De jobber med å samle tips i saken og avhøre vitner. Hemiø ber om at folk som tror de kan ha nyttig informasjon, tar kontakt med politiet.

De ønsker å snakke med folk som har vært seg i området ved Tømmeråsveien mot Sekkelsten, mellom 17 og 22 søndag.

– Vi er interessert i vitner som vet noe om saken som de tenker kan være viktig for oss. Det kan være folk som har hørt eller sett noe. De kan også vite noe viktig uten å ha vært på stedet, sier Hemiø.