Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiker jukset med reiseregninger

Politiker Mazyar Keshvari har fått utbetalt penger han ikke hadde krav på. Keshvari leverte reiseregninger når han ikke hadde reist.

Mazyar Keshvari er politiker på Stortinget for Fremskrittspartiet (Frp). Han innrømmer å ha fått utbetalt penger han ikke skulle ha. Keshvari har levert reiseregninger for 290.000 kroner. Der kan han ikke vise at han har reist, avslører avisa Aftenposten. Keshavari har blant annet vært i Oslo samtidig som han har levert krav på 36.000 kroner. Det har Aftenposten funnet bevis på. Keshvari innrømmer å ha levert reiseregninger som ikke er riktige.

Mazyar Keshvari fortalte advokat Arve Lønnum om saken avtirsdag. Advokaten har levert et brev om saken til direktøren på Stortinget.

– Det første vi må gjøre er å finne ut hva som er feil og å betale tilbake. Han kommer til å ordne opp. Han vil ikke forsøke å jukse til seg én krone, sier Lønnum til nyhetsbyrået NTB.

Aftenposten sier at Keshvari har levert regninger for reise til lokale lag i Frp. Men folk i lagene sier at de ikke har hatt besøk av ham da. Keshvari skal ha bedt om å få 116.000 kroner tilbake etter slike reiser.

Keshvari leverte en reiseregning på 9.292 kroner i august i fjor. Det var for blant annet mat og kjøring til Agder-fylkene. Men da Keshvari sa at han var på Sørlandet, la han ut bilder på Facebook. Da var han på møte i lokallaget i Frogner Frp i Oslo.

Mazyar Keshvari har vært sykmeldt siden 9. oktober. Han beklager gjennom advokaten sin. Lønnum sier at livssituasjonen hans har vært vanskelig over tid.

– Det er ingen unnskyldning, men en forklaring på hvorfor det kunne gå så galt. Det skriver advokat Lønnum.

Stortinget har ennå ikke bestemt seg for om saken blir anmeldt til politiet. Det sier stortings-direktør Marianne Andreassen til NTB. De forsøker å få oversikt over saken.

Dette er ikke greit i det hele tatt og veldig beklagelig, mener Hans Andreas Limi. Han er parlamentariske leder i Frp.

– Samtidig er jeg glad for at Keshvari har kontaktet Stortingets administrasjon. Slik kan han få betalt tilbake det han har fått feil, sier Limi til NTB. Han sier også at saken først og fremst er en sak mellom Stortinget og Keshvari.

Siden Keshvari er sykmeldt, henter Frp inn et varamedlem til Stortinget. Det er Carl I. Hagen. Han har vært mange år i Frp.

– Jeg blir både sint og irritert. Samtidig synd jeg synd på ham. Han har satt seg i en så vanskelig situasjon, sier Hagen til Aftenposten.