Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiker Keshvari siktet for trusler

Mazyar Keshvari er politiker for Frp på Stortinget. Han er siktet for å ha kommet med grove trusler.

Stortings-representant Mazyar Keshvari ble pågrepet av politiet i helga. Keshvari er medlem i Fremskrittspartiet (Frp). Han er siktet for å ha kommet med grove trusler. Det melder flere aviser mandag; VG, AftenpostenDagbladet. 

Frps gruppeleder Hans Andreas Limi sier at siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig.

– Siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig. Vi vet han har vært gjennom mye det siste halvåret. Han har hatt det tungt. Nå må politiet få tid til å gjøre jobben sin, sier Limi i en SMS til nyhetsbyrået NTB.

Politiet undersøker saken.

– Jeg kan bekrefte at politiet har pågrepet en politiker. Politikeren har kommet med grove trusler i helgen, forteller Tea Sletto Øverseth til avisa Aftenposten. Hun er politiadvokaten i Øst politidistrikt.

Politikeren skal ha kommet med grove trusler. Det dreier seg om paragraf 264 og 263 i straffeloven, opplyser en politiadvokat til VG.  

Paragraf 264 i straffeloven gjelder grove trusler. Folk som dømmes etter denne paragrafen kan få inntil tre års fengsel.
Politikeren satt i varetekt fram til søndag.

Keshvari er 37 år gammel. Han er vararepresentant for Siv Jensen. Hun medlem av Frp og finansminister i Norge. 

I fjor ble Keshvari anmeldt. Han ble siktet for å ha jukset med regninger. Til sammen har han jukset til seg 290.000 kroner siden høsten 2016. Det skriver avisa Aftenposten.

 

 

Emneord

norge politikk frp