Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politimann må slutte

En politimann skrev mot innvandring på Facebook. Nå må han slutte i jobben.

En 53 år gammel politimann i Hedmark politidistrikt var veldig aktiv på nettsamfunnet Facebook. Han skrev mye mot innvandring.

Tidligere i år fikk han også kritikk for en annen episode. Han gikk hardt ut mot Arbeiderpartiets politiker Hadia Tajik. Han stilte spørsmål ved om Tajik støtter terrordømte Anders Behring Breivik. Årsaken var at Tajik hadde sagt at hun er kritisk til å forby folk å hylle terror.

Mange reagerte. Politimannen jobbet som etterforsker på Kongsvinger politistasjon. Han er også aktiv i Fremskrittspartiet.

Nå har et råd i politiet kommet fram til at politimannen skal miste jobben. Politimesteren mener at mannen har skadet den respekt og tillit som politifolk skal ha hos folk. Årsaken er ikke det han skrev om Tajik, men at han skrev mot innvandring. Han gjorde dette på en helt spesiell måte som andre vil se på som krenkende, mener politimesteren.

Hedmark politidistrikt ville også for to år siden ta fram ham jobben. Den gang fikk han advarsel om at det ville straffe seg å gjøre dette flere ganger. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Politimannen kan klage på saken til et sentralt råd i politiet.