Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politimann nekter for at en mann ikke fikk puste i avhør

En politimann blir etterforsket for å ha tatt halsgrep på Qadar Osman Abdi. Politimannen skal ha lagt Abdi i bakken i et avhør. Politimannen nekter for at Abdi ikke fikk puste.

Politimannen la Abdi i bakken under et avhør. Det skjedde på politihuset i Kristiansand. Årsaken var at Abdi ikke ville gi fra seg en lapp. Der hadde han skrevet passordet til en konto han har på det sosiale mediet Snapchat. 

Politimannen reagerte med å ta fysisk tak i Abdi. Det viser bilder fra overvåknings-kameraene som kanalen TV 2 har fått se. Han tok halsgrep på Abdi. Så fikk han lagt Abdi i bakken. Han fikk hjelp av to andre fra politiet til det.

Abdi sier til TV2 at det er umulig å vite hvorfor politimannen gjorde som han gjorde. Men han mener det kan være fordi han har en annen etnisk bakgrunn. Agder politidistrikt vil ikke si noe om anklagene om at det kan være rasisme. Det vil heller ikke politimannen.

Les også: – Rasisme skjer i Norge også

Abdi ropte flere ganger at han ikke gjorde motstand. Han har senere sagt at han ikke fikk puste. Politimannen nekter for at det er sant.

– Vi ser det som en fysisk handling med kort varighet. Det er mulig å høre at han snakker gjennom hele hendelsen. Det sier Carl Henning Leknesund til TV 2. Han er advokat for politimannen.

Les også: – Så lenge noen opplever rasisme, er det et problem

Saken blir etterforsket av Spesialenheten for politisaker. Kirsten Lindeberg er politimester i Agder politidistrikt. Hun sier at saken ikke har fått følger for politimannen så langt.

Abdi innrømmet i avhøret at han hadde oppbevart narkotika. Han ble nylig dømt til ti og et halvt års fengsel. Dommen kommer til å bli anket.