Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller ti år

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller ti år i dag. Hun feirer med familie og barne-bursdag.

Prinsesse Ingrid Alexandra har bursdag i dag, tirsdag. Hun fyller ti år.

En dag i fremtiden skal hun overta tronen. Men konge-familien vil sørge for at hun får en så normal oppvekst som mulig. Det blir derfor ingen offentlig markering av dagen.

– Dagen skal feires med familien og med barne-bursdag, sier Marianne Hagen til nyhetsbyrået NTB. Hun er sjef for kommunikasjonen ved Slottet.

 

Men selv om konge-familien prøver å la henne få en normal oppvekst, har hun vært med på offisielle oppdrag. Blant annet sammen med besteforeldrene sine.

Og med foreldrene sine, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Ingrid Alexandra pleier også å være med når det er hopprenn i Holmenkollen. Det er når det er Holmenkollen-søndag. Og hun har plikter på Skaugum og på Slotts-balkongen på 17. mai.

– Den viktigste jobben hennes er å gå på skolen, sier Marianne Hagen.

 

Slottet har sendt ut bilder av en alvorlig ung dame. Da Ingrid Alexandra ble intervjuet på kanalen NRK i 2012 sa hun at det er litt kjedelig å bli tatt bilder av.

– Det er når man sitter, sitter, sitter og sitter og ikke får det perfekte bildet. Også klarer ikke lillebroren min Magnus å sitte stille, sa hun.

 

Hun får mer kongelig ansvar nå som hun blir eldre. Men hun får også tid til å leke på fritiden. Eller å tegne, lese bøker, høre på musikk, spille piano og leke med hundene. De heter Milly Kakao og Muffins, som er en valp.