Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Prøvde å drepe mannen med musegift

En kvinne er dømt til 12 års fengsel av Oslo tingrett. Hun er dømt for å ha forsøkt å drepe ektemannen sin med musegift.

En 30 år gammel kvinne er dømt til tolv års fengsel. Hun er dømt for å ha forsøkt å drepe sin ektemann åtte ganger. I retten innrømmet hun å ha gitt mannen musegift.

Oslo tingrett har i tillegg dømt kvinnen til å betale ektemannen 270.000 kroner. Det er i oppreisning og erstatning, skriver avisa VG.

Kvinnen ble pågrepet og siktet i september i fjor. Tidligere på dagen hadde hun våknet av at mannen hadde rykninger i kroppen. Hun ringte da etter ambulanse. Mannen ble kjørt til sykehus. Kvinnen og mannen hadde svært ulike forklaringer på hva som hadde skjedd. Derfor sendte Lovisenberg sykehus en melding til politiet om at de var bekymret.

Kvinnen blandet musegift i mannens frokostblanding. Det har hun innrømmet. Men hun mener at det ikke var et drapsforsøk. Hun har innrømmet å ha gitt mannen musegift to ganger.

– Jeg ønsket å skade ham, ja. Men ikke å drepe. Jeg trodde han skulle få vondt i magen, kaste opp og tenkte at «hva driver du med?». Jeg håpet han skulle bli sint og gå fra meg, forklarte kvinnen i retten.