Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Prøver å finne ut hva som skjedde

Politiet leter etter svar på hva som egentlig skjedde da en ambulanse ble kapret. De to siktede er varetekts-fengslet i fire uker.

En 32 år gammel mann fra Asker i Akershus er siktet for forsøk på drap. Han er også siktet for å ha hatt våpen og narkotika. Det er etter at en ambulanse ble kapret i Oslo tirsdag.

En 25 år gammel kvinne er også siktet for å ha hatt noe med våpen å gjøre. Hun er også siktet for å ha hjulpet til med å oppbevare narkotika.

Begge de siktede ble torsdag varetekts-fenglset i fire uker. De får ikke motta brev eller besøk. For kvinnen gjelder dette i to av fire uker.

Kvinnen anket kjennelsen på stedet.

– Hun er veldig fortvilet, sier John Arild Aasen. Han er hennes advokat.

Det er uklart hva kvinnens rolle er i det som skjedde. Ifølge Aasen har hun ingen relasjon til 32-åringen. Han sier hun hadde haiket med mannen. Så krasjet bilen han kjørte og havnet på taket ved Rosenhoff i Oslo.

Mannen kapret så en ambulanse som kom til stedet. Han kjørte i vill fart mot Torshov. Der ble han til slutt stoppet.

Men politiet mener at de to kjente hverandre fra før.

– De var ikke helt ukjente for hverandre. Dette er noe vi jobber videre med, sier Kari Kirkhorn. Hun er politiadvokat.

32-åringen møtte ikke selv til fengslingsmøtet torsdag.

– Det er fordi han ikke er imot vilkåret for selve fengslingen, sier Øyvind Bergøy Pedersen. Han er mannens forsvarer.

Men 32-åringen mener at han ikke forsøkte å kjøre folk ned med vilje.

– Han erkjenner ikke straffskyld for forsøk på drap, sier Pedersen.

En kvinne med barnevogn ble truffet av ambulanse. Tvillingene som lå i vognen, ble skadd. Et eldre ektepar måtte hoppe unna i siste liten.

Den ene av tvillingene lå på intensiven på sykehuset i 12 timer. Det sier moren til kanalen NRK.

– Hvis bilen hadde truffet litt annerledes, hadde det gått galt med oss alle, sier hun.

Politiet har snakket med mange vitner. De etterforsker bredt. De forsøker å finne ut hva som var årsaken til kapringen, sier Kirkhorn.

– Det er veldig mange opplysninger fra vitner og andre som har opplevd ting. Vi skal snakke med alle disse og sette sammen bildet til slutt.

– Hvor var de to på vei fra? Og hvor skulle de? Det er også en viktig del av etterforskningen, sier politiadvokaten til nyhetsbyrået NTB.

Spesialpolitiet Kripos undersøker narkotikaen som 32-åringen hadde med seg. De sjekker hva slags narkotika det er og hvor mye.

– Det tar alltid litt tid, sier Kirkhorn.

32-åringen ble også pågrepet med en hagle. Og med det som lignet på en Uzi maskinpistol. Denne har senere vist seg å være et leketøy.

Hagla var ikke ladd, ifølge 32-åringens forsvarer.

Onsdag avhørte politiet mannen. Han vil ikke delta i flere avhør før han har fått se dokumentene i saken. Det sier hans forsvarer.

Politiet kjente til begge de siktede fra før. 32-åringen er dømt flere ganger før. Blant annet for å ha hatt narkotika og våpen. Han er også dømt for grovt ran. Mannen var ute på prøve da ambulansen ble kapret.