Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

PST: – Ingen trussel mot folk i Norge

Det ikke vært noen konkret trussel mot nordmenn eller Norge i terrorsaken der mulla Krekar er pågrepet. Det sier Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

– Vi ville visst det dersom det var konkrete, akutte trusler mot norske borgere. Så etter vår vurdering har det ikke vært konkrete trusler, sier politiadvokat Signe Aalling. Hun jobber i Politiets sikkerhetstjeneste (PST)

PST hadde torsdag en pressekonferanse. Der fortalte de om sin rolle i etteforskningen rundt Krekar.

PST har samarbeidet med italienske myndigheter over flere år. Torsdag førte samarbeidet til at mulla Krekar og to andre personer ble pågrepet.

– PST har hjulpet til i pågripelsene. De skjedde uten dramatikk klokken 05.30 torsdag morgen. Det var en felles, europeisk aksjon, sa Aalling. Det var politiets beredskaps-tropp som utførte pågripelsen.

Aalling sier det også er foretatt ransakinger i samarbeid med italiensk politi.

Ved siden av Krekar er en 38 år gammel norsk statsborger tatt. Han bor i Fredrikstad i Østfold. En 42-årig iraker er også pågrepet. Han er fra Drammen i Buskerud. De er siktet etter flere italienske straffe-bestemmelser. I Norge er det det samme som å inngå terrorforbund.

De pågrepne vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag.

Politiadvokaten opplyser at PST har vært holdt orientert om etterforskningen.

– Det er bevis fra mange land. Det totale bevisbildet er ikke tilgjengelig for oss for alle de 17 som er pågrepet, sier Aalling.

PST sier at det skal være snakk om et terrornettverk med celler i mange land.

LES MER HER: – Planla terror i Norge

LES MER HER: Krekar pågrepet i fengsel

LES MER HER: Krekar dømt for trusler