Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Raja skrev ned kjeft fra Venstre-leder

Venstres leder Trine Skei Grande skjelte ut kollega Abid Raja. Han skrev ned alt sammen, ifølge avisa Dagbladet.

Politiker Abid Raja ledet Venstres forhandlinger om budsjett. Venstre forhandlet med Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti. Under forhandlingene var han uenig med regjeringen om pengestøtte. Regjeringen ville gi penger til organisasjonen Human Rights Service (HRS). Venstre var imot, sa Raja.

10. november satt flere politikere i statsrådssalen på Stortinget. De hadde møte om budsjettet. Henrik Asheim ringte til Venstres leder Trine Skei Grande. Asheim er fra partiet Høyre. Han leder finanskomiteen. Han ville få vite hva partiet egentlig mener om å gi penger til HRS.

Asheim satte telefonen på høyttaler da han ringte. Alle i salen kunne høre samtalen. Da sa Grande blant annet at Raja «ikke var til å stole på». Hun sa at han løy. Hun mente at han jobbet imot prosessen med å bli enige om budsjettet.

– Han er ute etter å ta meg, skal hun ha sagt om Raja.

Grande sier hun ikke husker akkurat hva hun sa om Abid Raja. Raja selv satt stille. Han skrev ned alt Grande sa om ham. Det sier kilder sier til avisa Dagbladet.

Siden har Raja blitt sykmeldt. Han har sagt til sine kolleger at han er sykmeldt fordi Grande har gjort ham syk. Det skrev avisa Dagens Næringsliv mandag. Raja selv ønsker ikke å kommentere saken.

– Jeg er veldig lei meg for at han er sykmeldt. Og jeg er veldig lei meg for at jeg sa noe veldig dumt, sa Grande til pressen mandag ettermiddag.