Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Rapporten ble utsatt - Manshaus må undersøkes mer

Philip Manshaus er siktet for terror og drap. En rapport skulle si om han er tilregnelig. Men ekspertene trenger mer tid.

22 år gamle Philip Manshaus er siktet for terror og drap. Han angrep en moské i Bærum i Akershus. Han skjøt også sin egen stesøster.

Torsdag skulle det komme en rapport om psyken til Manshaus. Rapporten skulle si om Manhaus er tilregnelig eller ikke. Det vil si psykisk frisk nok til å dømmes i retten.

Nå må rapporten vente til 2. desember. Det sier politiet til NTB. Ekspertene har bedt om en utsettelse. Ekspertene er psykiatere som skal undersøke Manhaus. De kalles retts-psykiatrisk sakkyndige.

– De har bedt om noe mer tid til å undersøke den siktede, sier politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Tre personer er sakkyndige i saken. Det er Rita Lyngved. Hun er overlege og spesialist i psykiatri. Så er det slutt er det Anne Lill Ørbeck. Hun er psykologspesialist. Til slutt er det Helge Haugerud. Han er spesialist i psykiatri.

Philip Manshaus har sagt ja til en fullstendig undersøkelse av psyken sin.

Han innrømmer at han drepte stesøsteren Johanne Ihle-Hansen. 17-åringen ble funnet død i familiens bolig på Eiksmarka i Bærum 10. august.

Kort tid etter angrep han moskeen Al-Noor Islamic Centre. Ingen ble skadd i skytingen. Manshaus innrømmer at han angrep. Men han mener han ikke skal straffes. Manhaus sier han angrep og drepte på grunn av politikk. Han sitter nå fengslet i varetekt. Politiet tror de er ferdig med etterforskningen av saken i løpet av desember.