Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Refset for homoskjorte

Politiker Bård Vegar Solhjell gikk på Stortingets talerstol med en T-skjorte som protesterer mot diskriminering av homofile. Han fikk refs.

Bård Vegar Solhjell er stortings-representant for Sosialistisk Venstreparti (SV). Han gikk opp på Stortingets talerstol for å snakke om menneske-rettigheter i Russland. På seg hadde han en rød t-skjorte som er laget av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH). De bruker t-skjortene for å protestere mot Russland før De olympiske leker (OL). Russland har strenge lover mot at folk kan gi informasjon om homofile.

LES OGSÅ: Nei til lov mot homofile

Teksten på T-skjorta viser til et charter hvor det står hva som er tanken bak OL. Der står det at alle former for diskriminering er imot den olympiske bevegelse.

Men stortings-presidenten refset Solhjell for å gå opp på talerstolen med t-skjorta.

– Dette ser jeg mer som en rekvisitt, enn som en naturlig del av et antrekk på Stortingets talerstol, sa stortings-president Olemic Thommessen.

En rekvisitt er en ting folk bruker på teaterscenen for å vise hva de mener.

Men Thommessen sa etterpå at han var enig i det som var skrevet på t-skjorta. Solhjell innrømmet at han visste at t-skjorta ville få refs.

– Jeg tar til meg kommentaren om T-skjorta. Det var ikke uventet, og det skal ikke bli en vane. Men jeg syns den fortjener å bli vist fram fra Stortingets talerstol, sa Solhjell, ifølge nyhetsbyrået NTB.