Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Regjeringen dropper portforbud

Regjeringen lar være å legge fram et forslag for Stortinget om portforbud. Det bekrefter justisminister Monica Mæland.

Regjeringen skulle legge fram et forslag for Stortinget. Det handlet om å endre loven slik at de kunne innføre portforbud. Men nå dropper regjeringen forslaget. Det sier justisminister Monica Mæland. 

– Regjeringen er opptatt av å være best mulig forberedt. Det er i forbindelse med å bekjempe korona-viruset. Derfor har vi også utredet behovet for en lov om portforbud, sier Mæland i en presse-melding onsdag.

Forlaget ble sendt på høring 8. januar. Over 1.400 svar kom inn. Mer enn 1.200 fra privatpersoner.

– Dette er et «verktøy» vi ikke har. Og som vi heller ikke har hatt behov for. Det er fortsatt situasjonen. Og den håper vi skal fortsette. Derfor fremmer vi ikke noe lovforslag for Stortinget, sier justisministeren.

Partiet Venstre er i regjering sammen med Mælands parti Høyre. De er fornøyd med at forslaget ikke blir noe av. 

– Høringsrunden har vært tydelig på at dette ikke er et nødvendig virkemiddel. Det er i den situasjonen vi er oss i nå. Og det er vi i Venstre enig i, sier Guri Melby. Hun er kunnskapsminister og leder for Venstre. 

– I snart et år har Norges befolkning trofast fulgt råd, anbefalinger og påbud. Flere av innspillene vi har fått, viser at dette i stor grad er basert på tillit. Og at det i seg selv har ført til mindre smitte. Vi skal være stolte av den norske dugnaden. Det er en forutsetning for arbeidet vårt videre, sier Mæland.