Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Regjeringen kutter støtte til dyrevern

Regjeringen vil kutte all støtte til frivillige organisasjoner for dyrevern. Samtidig får de som driver med pelsdyr 2 millioner kroner.

Frivillige organisasjoner som driver med dyrevern mister all støtte fra regjeringen. I årets statsbudsjett kutter de all støtte til frivillige organisasjoner som driver innen området landbruk og mat.

Regjeringen mener at frivillige organisasjoner bør drives selvstendig uten støtte fra staten.

Samtidig får de som driver med pelsdyr, 2 millioner kroner. Disse pengene skal spesielt gå til et program for dyrevelferd for mink.

– Det er en skandaløs prioritering. Landbruksministeren forsøker å stoppe debatten om pelsdyr. Samtidig gir han 2 millioner kroner til pelsnæringen for at de skal pusse fasaden, sier Siri Martinsen. Hun er leder i organisasjonen NOAH - for dyrs rettigheter,

NOAH har fått støtte i to år takket være Miljøpartiet De Grønne og Venstre. Nå er de blant organisasjonene som kan miste støtten.

Det kan også til sammen 32 andre frivillige organisasjoner. De driver alle med noe som har å gjøre med landbruk og mat. Det gjelder blant andre Kvinner i skogbruket, Natur og Ungdom, OIKOS – Økologisk Norge og Norges Bygdeungdomslag.