Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Regjeringen sier ja

Dine mobil-samtaler og e-poster kan bli lagret og lest av staten. Regjeringen vil innføre datalagrings-direktivet (DLD) i norsk lov.

– Datalagrings-direktivet legger opp til mye overvåking av nordmenn. Det krenker ditt personvern. Vi vil ikke ha et samfunn der staten bestemmer at detaljert informasjon om hva du gjør i ditt liv blir lagret, sier Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete. Halvorsen er leder for Sosialistisk Venstreparti (SV) og kunnskaps-minister for regjeringen. Liv Signe Navarsete er leder for Senterpartiet (Sp) og kommunal-minister for regjeringen.

Regjeringen består av partiene Arbeiderpartiet (Ap), SV og Sp. Arbeiderpartiet er det største partiet i regjeringen. Nå bestemmer de at regjeringen skal innføre DLD i Norge. Stortinget skal stemme om loven fredag. Hvis loven blir bestemt, betyr det at alle dine mobil-samtaler og e-post kan bli lagret og lest av staten.

Det er ikke sikkert Ap får flertall for loven. Partiene Kristelig Folkeparti, Venstre, Sp og SV er imot loven. I Fremskrittspartiet er noen politikere for og noen imot. Partiet Høyre vil ikke si hva de mener om saken. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Den nytten politiet vil få er ikke nok i forhold til hvor alvorlig dette vil være for folk flest. Derfor har SV og Sps statsråder i dag bestemt at vi stemmer imot denne loven, sier Halvorsen og Navarsete.