Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Regnet skaper problemer

Kraftig regn har skapt problemer. Det er flom over E6 i Gudbrandsdalen.

Det er stor flom i bygda Utvik. Den ligger i Stryn kommune i Sogn og Fjordane. En garasje og et naust ble tatt av elva, melder NRK. Flere hus har fått vann i kjelleren. Strømmen er borte. Deler av fylkesvei 60 er skylt bort.

To personer måtte reddes. Det skjedde i Breim i Gloppen kommune i Sogn og Fjordane. De satt fast i en enebolig. Veien dit var ødelagt av jordras, melder NRK.

Også andre veier i Sogn og Fjordane er stengt. Det gjelder blant annet E39 vest for Reeb, fylkesvei 692 i Gloppen og fylkesvei 725 mellom Utvik og Moldreim. 

– Vi har ikke helt kontroll. Det er ville tilstander. Det er flere som har kjelleren full av vann, sier Joar Flølo til NRK. Han jobber i brannvesenet i Gloppen kommune.

Regnet fortsetter utover mandagen nord i Sogn og Fjordane. Det minker trolig mot kvelden.

Sivilforsvaret har sendt 12 personer til Sogn og Fjordane der flommen er verst. Sivilforsvaret er en statlig etat. De hjelper til med redningsarbeid.

Regnet har vært kraftig i andre fylker også. Det ble også sendt ut advarsel for Hedmark, Oppland, Møre og Romsdal og Trøndelag. 

Også veien E6 måtte stenge. Bilene må kjøre en omvei. Det gjelder mellom stedene Kvam og Frya i Gudbrandsdalen i Oppland. Det melder Oppland Arbeiderblad.

– Det regnet 70 millimeter. Det har gått ut over hardt ut over kommunale veier og fylkesveier, sier Tom Erik Amundsen til NRK. Han jobber i Sør-Fron kommune.

Flere gravemaskiner jobber med å reparere E6.

I Alvdal i Hedmark var det lyn, torden og hagl søndag ettermiddag. En vei ble svært skadd. Det var Tronfjellveien i Alvdal. Det er Norges nest høyeste bilvei. Mange turister kjører dit.